Verdiende overwinning KOSC met een ‘driepunter’ van Mart Busscher

Het eerste van KOSC wist na een gedisciplineerde wedstrijd met 3-0 te winnen van Borne. Door het verlies van De Lutte klimt KOSC nog een plaatsje op de ranglijst en eindigt als derde in de reguliere competitie. De nacompetitie is al zeker en door deze derde plaats weten de Ootmarsummers dat ze op 4 juni tegen de nummer 11 uit de Derde Klasse A spelen. In deze klasse volgt in het Pinksterweekend nog een laatste ronde en dus is de tegenstander nog niet bekend. Afhankelijk van de laatste competitieronde kan KOSC Vogido, Luctor of SC Vasse treffen.

300 wedstrijden voor Jorrit Weierink
Voorafgaande aan de wedstrijd werd Jorrit Weierink gehuldigd voor zijn 300e wedstrijd in het eerste van KOSC. Eigenlijk was dat vorige week, maar het is voor iedereen altijd prettig om dergelijke festiviteiten voor de eigen supporters te vieren. De rechtsbuiten van KOSC is ooit gescout door FC Twente, maar door een slepende blessure kwam hij terug bij de Ootmarsumse voetbalclub. Hij ontpopte zich als een echte rechtsbuiten met een mooie voorzet, doelgericht en ook met een altijd gevaarlijke vrije trap in de benen. In veel wedstrijden was het genieten van de rechtsbuiten, die bij KOSC ook alles heeft meegemaakt. Spelen in de Tweede Klasse met prachtige wedstrijden in een prima lichting en degraderen naar de Vierde Klasse. Jorrit gaf niet op en bleef presteren en bleef dus van waarde voor het eerste van KOSC. Het zal hem er ook alles aan gelegen zijn om in de nacompetitie de stap naar de Derde Klasse te zetten. Voorzitter Harold Rorink zette Jorrit voor de wedstrijd terecht in het zonnetje na 300 wedstrijden in het eerste van KOSC.

Mart Busscher  scoort drie keer
In de wedstrijd tegen Borne scoorde Mart Busscher alle drie de doelpunten. De talentvolle Floran Olde Klieverink debuteerde in de basis en maakte zijn eerste 90 minuten vol. Dat deed hij op een meer dan verdienstelijke wijze. Het was een mooie middag op ’n Tooslag met tal van andere activiteiten. Het draaide natuurlijk vooral om de wedstrijd tussen KOSC en Borne. In de achtste minuut scoorde Mart Busscher al de 1-0 om de marge in de 38e minuut te verdubbelen.

Stefan Bonke ontving nog een gele kaart. KOSC hield controle over de wedstrijd en wist verdedigend opnieuw te overtuigen door voor de 13e keer in deze competitie de nul te houden. Borne bleek onmachtig en kreeg nauwelijks kansen om de spanning terug te brengen. In de 80e minuut was het voor de derde keer dat Mart Busscher het doel trof en daarmee het duel in het slot gooide.
Op 4 juni wacht het toetje. Bij winst gaat KOSC verder en bij de volgende overwinning wacht nog een wedstrijd. Ook die moet worden gewonnen om promotie naar de Derde Klasse te bewerkstelligen.

Bron: InenOmOotmarsum