Verdiende zege voor KOSC op Sportlust Vroomshoop

Het eerste van KOSC speelde de beste eerste helft van dit seizoen tegen Sportlust Vroomshoop. Dat resulteerde in twee doelpunten van spits Stijn Brunninkhuis, die daarmee een einde maakte aan zijn ‘droge’ periode. De Ootmarsummers speelden dus een prima eerste helft met veel dreiging en goed combinatievoetbal. En dat geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden voor de winterstop. Door dit resultaat weet KOSC de aansluiting te vinden met de subtop in deze Vierde Klasse. Het is in ieder geval de tweede overwinning op rij en dat was sinds 2015 niet meer voorgekomen. Zondag is Delden in Ootmarsum de tegenstander en KOSC gaat voor de derde winstpartij op rij en dat is nog langer geleden dat dat is voorgekomen.
De eerste heft was duidelijk voor KOSC. Sportlust Vroomshoop liet zich terugzakken, maar vlot combinerend wisten de Ootmarsummers de ruimtes te vinden. Het leidde al snel tot de eerste treffer en dat as direct een ruggensteun voor KOSC. Uit een corner wist Stijn Brunninkhuis de bal richting de tweede paal te verlengen en trof daarmee doel. De tweede goal viel na een half uur. Stijn Bruns mocht een vrije trap nemen, die door de Sportlust keeper werd losgelaten. En als een goede spits was Stijn Brunninkhuis er als de kippen bij om uit de rebound te scoren. KOSC wist aan de bal geduld op te brengen en liet in deze eerste helft Sportlust geen enkele kans.

In de tweede helft zetten de Vroomshopers meer druk, maar dat leidde niet tot veel kansen. KOSC kreeg het dat eerste kwartier na de thee wat moeilijker, maar kwam er zonder kleerscheuren door heen. Aan de andere kant kreeg het Ootmarsumse elftal voldoende kansen om de score uit te bouwen, maar Jorrit Weierink, Rens Oortman en Stijn Brunninkhuis wisten deze niet in doelpunten om te zetten. Sportlust wist nog wel een slotoffensief in te zetten, maar ook nu leidde dat niet tot grote kansen. Een domper was er wel voor KOSC met het uitvallen van Stijn Bruns. Naar het zich laat aanzien heeft de verdediger een behoorlijke hamstringblessure opgelopen. Fabian Harperink was zijn vervanger. De aanvoerder komt ook net terug van een scheur in één van zijn rugspieren, maar wist de laatste 20 minuten zonder grote problemen uit te spelen. Tien minuten voor tijd maakte Niels Wessels zijn competitiedebuut in het eerste van KOSC. De aanvaller uit KOSC A1 speelde al eens mee in een bekerwedstrijd, maar kwam nu in het veld voor Rens Oortman en liet in die korte tijd een goede indruk achter. Ook Coen Vennegoor werd nog ingezet voor Luuk Wilmink.
De komende week komt KOSC uit voor de beker. Donderdag 29 november is om 20.00 uur Barbaros, een ‘oude’ bekende, de tegenstander op ’n Tooslag. Zondag wacht Delden dat samen met RSC de koppositie inneemt in de Vierde Klasse. Dus twee wedstrijden om naar uit te kijken.

Bron: InenOmOotmarsum