VIDEO ANALYSE BIJ KOSC

Video Analyse systeem VEO

Wij als voetbalvereniging KOSC  gaan werken met een videoanalyse systeem, Het systeem, VEO bestaat uit een eenvoudig te monteren mast en camera, is licht in gewicht, in een tas mee te nemen en is heel simpel te installeren bij ieder veld in slechts 3 minuten. Dus te gebruiken op elk veld, hoofdveld, kunstgras of uitwedstrijd.

Hoe belangrijk is videoanalyse bij voetbal?

Tijdens een nabespreking van een wedstrijd en/of training kunnen er discussies ontstaan tussen spelers, maar ook tussen spelers en de trainer. Een wedstrijd wordt vaak door iedereen anders beleefd. Videoanalyse kan helpen om een positieve ontwikkeling te stimuleren binnen het team.

Wat is videoanalyse?
Met statistieken kun je veel leren en hierop voortborduren in trainingen en wedstrijden. Door middel van beeld kun je blijven focussen op de feiten door bepaalde momenten terug te kijken om zo tot een conclusie te komen. Wat is er gebeurd, hoe kan dit anders en hoe brengen we dit in de praktijk? Niets geeft meer inzicht in het spel dan het zien van videobeelden van wedstrijden of trainingen.

Wat is het doel?
Het doel van videoanalyse is het ondersteunen van effectieve ontwikkeling. Je kunt veel kennis opdoen door het terugkijken van een hele wedstrijd, training of een specifiek moment. Deze kennis kun je vervolgens gebruiken om specifieke doelen of zwakheden te versterken, zodat je de volgende keer een technisch of tactisch betere beslissing kan nemen.

Bij winst van een wedstrijd is het leuk om met het team bepaalde momenten te herleven en hiermee een positieve sfeer op te bouwen en vertrouwen te creëren. Bij verlies analyseer en bespreek je fouten en mogelijke zwakheden. Tijdens trainingen kun je hier extra aandacht aan besteden en vervolgens vooruitgang met het team boeken.

Voor wie ?

Op dit moment zal KOSC starten met het gebruik in een selecte groep bestaande uit de seniorenselectie, KOSC 1 en KOSC 2 en bij de jeugd JO19-1 en JO17-1. Deze keuze is bewust gemaakt om het systeem eigen te maken en alle mogelijkheden te verkennen. Zo ontstaat direct een enthousiaste groep ambassadeurs van waaruit wij dan langzaam het systeem verder gaan uitrollen over de club.

 

Met de aanschaf van dit videoanalyse systeem zijn wij ervan overtuigd een goede en vooruitstrevende investering te doen. Het zal ons helpen om KOSC en de  Jeugdopleiding van KOSC naar een nog hoger niveau te tillen, omdat wij zowel spelers individueel als teams nog beter kunnen ontwikkelen.

Videoanalist/coördinator VEO

Denk je wel eens: wat ze bij Studio Sport doen, kan ik ook. Ben je handig met videocamera en -montage? Heb je voetbaltechnisch inzicht ? En wil je bijdragen aan de ontwikkeling van onze voetbalclub KOSC. Dan is de rol van videoanalist iets voor jou!

Voor onze voetbalclub KOSC zijn we op zoek naar vrijwilligers die het mooi en interessant vinden om met ons video analysesysteem, Veo te werken, en zich met dit nieuwe onderdeel van de voetballerij willen bezig houden. Denk hierbij aan de volgende taken :

  • Het coördineren van het gebruik van de camera.
  • Trainers en begeleiders van de diverse teams begeleiden in het gebruik van het video analyse systeem.
  • Het opzetten van een gebruikerssysteem bij KOSC ten aanzien van VEO.
  • Het uploaden van de wedstrijden naar het VEO platform.
  • Het maken van samenvattingen van de wedstrijden t.b.v. beeldschermen in de kantine.
  • Zich verdiepen in de videoanalyse en trainers daarbij assisteren.

Tevens bieden wij jullie de mogelijkheid tot het volgen van een cursus b.v. video-analist B van de KNVB.

Lijkt dit je wat, of heb je nog vragen neem dan contact op met Chris Peters (06-51721529) of stuur een mailtje naar  : veo@kosc.nl