Vrolijk Pasen voor hardwerkend KOSC

Met duidelijke cijfers won een hardwerkend KOSC op Paaszaterdag van een tegenvallend SC Enschede. In deze wedstrijd was de thuisploeg een echte eenheid. Sc Enschede bleek een elftal met individualisten, die nooit de indruk gaven om met elkaar voor de winst te gaan. Teveel balverliefde spelers wilden de toon zetten, terwijl KOSC het tegenovergestelde op het veld liet zien. De Ootmarsummers speelden met veel inzet om een goed resultaat neer te zetten. In fases was SC Enschede optisch de sterkere ploeg, maar na de 2-0 kwam de thuisploeg eigenlijk geen moment meer in gevaar.
In de beginfase van de eerste helft was het nog zoeken voor KOSC naar de juiste balans. Tot tweemaal toe gaf het Ootmarsumse elftal goedkoop een corner weg, omdat er nog te weinig gecoacht werd tussen keeper Joost Peters en zijn verdediging. Naarmate de wedstrijd vorderde verliep die communicatie stukken beter.   Dat leidde ook tot beter voetbal en het leverde kansen op.  Een kopbal ging net over de lat, terwijl Timo Bonke even later op rechts de nodige vrijheid kreeg, de bal opzij legde waar Rogier Busscher zijn man uitkapte en hard inschoot. Busscher vond echter de SC Enschede keeper op zijn post. De gasten kregen echter ook hun kansen, maar keeper Joost Peters groeide meer en meer in de wedstrijd.
De doelman stond weer eens in de basis na een langslepende knieblessure en het feit dat eerste keus Ralph Muller geschorst was. De KOSC goalie liet zijn kwaliteiten zien, nadat Teun Bossink zijn enige fout van de wedstrijd maakte door de bal van zijn voet te laten springen. Het schot werd knap gepareerd door Peters, waarna KOSC razendsnel kon omschakelen. Met 3 passes was men aan de andere kant en kreeg Jorrit Weierink de ruimte om de 1-0 binnen te schieten. Twee minuten later stond het al 2-0, nadat KOSC een terechte penalty kreeg van de goed leidende scheidsrechter Arends. Opnieuw was het Weierink, die zich koelbloedig toonde en de marge verdubbelde.  De thuisploeg pakte voor rust nog een doelpunt mee en die kwam op naam van Diederik Nijhuis, die een enorme blunder achterin bij Enschede heel subtiel afrondde. Een dergelijke voorsprong heeft KOSC lang niet gekend en met een goed gevoel bij supporters en KOSC spelers brak de rust aan met de stand 3-0.
Na de thee had het bijna 4-0 kunnen staan, maar een zeer knappe redding van de Enschede keeper op een kopbal van Rogier Busscher voorkwam dat. De gasten probeerden in de tweede helft nog wel wat terug te doen, maar het bleef bij wat dreigende situaties zonder echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant profiteerde KOSC ook niet van de vrijheid, die ze kregen. Het leverde wel kansen op, maar geen doelpunten. Wouter Engbers passte loepzuiver op Stijn Brunninkhuis, echter zijn uithaal verdween net over het doel, terwijl Jorrit Weierink een schuiver met de nodige moeite gestopt zag door de keeper. Het Ootmarsumse elftal gaf weinig weg, werkte keihard voor de winst en kreeg wat het verdiende. De felbegeerde drie punten. Met goede invalbeurten van Rens Oortman, Jari Leussink en Gijs Oortman en de terugkeer van de geschorste spelers kan KOSC de toekomst weer wat rooskleuriger tegemoet zien. In ieder geval is het dit weekend voor de selectie Vrolijk Pasen.
De laatste plaats heeft men overgedaan aan DSVD en met Juventa, Eilermark, Oldenzaal en Reutum in het vizier is er nog van alles mogelijk. Op 8 april wacht de volgende concurrent en dat is Eilermark. De wedstrijd wordt gespeeld in Glanerbrug.

Bron: In en Om Ootmarsum