We gaan weer voetballen !! Corona-update

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 25 januari zijn er met ingang van 26 januari nieuwe coronaregels van kracht. Na twee afgebroken seizoenen kan de voetbalcompetitie weer worden hervat. Iedereen mag weer overdag en ’s avonds binnen en buiten sporten, zonder tijdslimiet. Vanaf zaterdag 29 januari dan ook wordt voor een groot aantal teams de wedstrijden weer hervat. Kijk voor een actueel wedstrijdoverzicht op onze site onder wedstrijdprogramma. Let op: ivm met coronagevallen kunnen wedstrijden (op het laatste moment) worden afgelast.

De volgende regels gelden bij trainingen en wedstrijden:
– Competitiewedstrijden zijn weer mogelijk en publiek is welkom bij de wedstrijden, houd 1,5 meter afstand van elkaar. Uiterlijk om 22.00 uur dient het publiek de sportaccommodatie te hebben verlaten.
– Kleedkamers zijn open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
– Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder.
– Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Kantine:
Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. De kantine is weer volgens het normale schema geopend.
Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:
– 1,5 meter afstand
– Kantine sluit uiterlijk om 22.00 uur
– Iedereen vanaf 18 jaar dient een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs te laten zien.
– Een vaste zitplaats is verplicht.
– Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht.

Coronatoegangsbewijs:
Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor spelers en publiek van 18 jaar en ouder in de kleedkamers en toiletten, (trainers/leiders zien hier op toe) en in de kantine.
Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, alle vrijwilligers.

Wij roepen  iedereen op om zich te houden aan de maatregelen en de aanwijzingen van de KOSC medewerkers op te volgen. We gaan er van uit dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus
Of bezoek de website van NOC*NSF: FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport – NOCNSF