Zure en totaal onverdiende nederlaag voor JO15-2

KOSC JO15-2 heeft zijn eerste oefenwedstrijd op een enorm sneue manier verloren, op veld 2 was Wilhelminaschool JO15-2 met 2 – 3 te sterk.

Voor een eerste oefenwedstrijd kwamen de boys en girl verrassend goed voor de dag. Na een wat onwennige beginfase pakte het team het prima op en liet het op momenten al vrij aardig voetbal zien. Wel was duidelijk te zien dat de gasten uit Hengelo wat fysiek wat sterker en in de duels haalden ze hier dan ook af en toe wel wat voordeel uit. Echter was er maar 1 team wat echt probeerde te voetballen en de bovenliggende partij was. Dit prima spel leverde ook een aantal dotten van kansen op, maar met name Wessel 5x, Niels, Ferran en Cas slaagden er niet in om het net te laten bollen. En als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel en zo geschiedde. In de laatste 10 minuten voor de rust kwamen de gasten via een spaarzame counter tweemaal voor keeper Ties en ook tweemaal over lieten ze onze keeper kansloos.

In de rust aangegeven dat we tevreden waren over het veldspel, maar dat we vergaten om onszelf te belonen en hierdoor keihard het deksel op onze neus kregen. Afgesproken om de opgelopen schade dan maar snel te repareren en proberen om de wedstrijd nog winnend af te sluiten.

In de beginfase van de tweede helft sloeg het noodlot opnieuw toe, Ferran speelde de bal iets te hard terug op keeper Ties, onze sluitpost had de bal eigenlijk rustig moeten controleren maar in paniek schoot hij de bal in de voeten van de spits van Wilhelminaschool 0 – 3. Vervolgens nam JO15-2 de regie weer over en deden we via Niels al snel iets terug 1 – 3. Vijftien minuten voor tijd maakte Imke, na goed samenspel met Wessel, er 2 – 3 van. Vervolgens waren er nog voldoende mogelijkheden om in ieder nog gelijk te spelen. Maar helaas mocht het niet zo zijn vanmorgen en verloren we op een wel heel ongelukkige en onverdiende manier deze oefenwedstrijd.

Maar goed, een wijze en dure les geleerd vanmorgen. Als je jezelf niet beloond door een paar van de enorme hoeveel kansen te verzilveren, wordt dat vaak afgestraft door de tegenstander. Voor een eerste oefenwedstrijd lieten we op momenten al vrij aardig veldspel zien en dat geeft veel goede moed voor de resterende wedstrijden. Natuurlijk lag dit ook wel een beetje aan de tegenstander die verzuimde om druk te zetten en ons zo’n beetje vrijuit liet voetballen.

0 – 1 Speler Wilhelminaschool 28e minuut
0 – 2 Speler Wilhelminaschool 33e minuut