Zure nederlaag KOSC 1 tegen Oldenzaal

De onderlinge confrontatie tussen KOSC en Oldenzaal eindigde in een 1-0 overwinning voor de gasten. Oldenzaal was de meest gelukkige ploeg en wist op slinkse wijze de drie punten mee te nemen naar de Boeskoolstad. De thuisploeg verzuimde om te scoren en bleef daardoor met een kater achter.
Een zure nederlaag,” is de eerste reactie van Fabian Harperink. “Het was vandaag niet goed genoeg. Optisch kenden we een overwicht en we kregen ook onze kansen, maar deze wisten we niet te benutten. Oldenzaal profiteerde van slecht ingrijpen aan onze kant, waardoor hun rechtsbuiten de bal over onze keeper lepelde. Na die tijd hebben we nog opportunistischer gespeeld, maar echte grote kansen kregen we niet meer,” vertelt een balende aanvoerder.
Wie het verloop van de wedstrijd gezien heeft weet ook dat de  eerst scorende ploeg spekkoper kon zijn. In de eerste helft was Diederik Nijhuis dicht bij een goal, maar in een één-één situatie kon hij de keeper niet verschalken.

Datzelfde gold ook voor de ongelukkig spelende Stijn Brunninkhuis. Oldenzaal kreeg ook een honderd procent kans, maar ook de gasten verzuimden om de score te openen. Niet veel later ontstond er een scrimmage voor de Oldenzaal goal, maar de beslissende punch kon KOSC niet geven. Een logische 0-0 betekende dan ook de ruststand.
Na de pauze werd het er niet heel veel beter op. Coen Vennegoor nam na de thee de plek in van spits Stijn Bunninkhuis. Beide teams kregen niet veel kansen in dit tweede part. Oldenzaal toonde zich een stugge tegenstander, waarvan de spelers wisten wat ze wel en niet konden. KOSC had misschien wel recht op een strafschop, maar de scheidsrechter beoordeelde deze situatie vanaf de middellijn en dus kreeg de thuisploeg misschien niet waar het recht op had. En dan komt er dat ene fatale moment waar Wouter Engbers en Luuk Wilmink niet goed ingrijpen. Deze kans voor Oldenzaal werd wel benut en vanaf dat moment, pakweg een kwartier voor tijd,  liep KOSC opnieuw achter de feiten aan. Met lange ballen en het inbrengen van Rogier Busscher en Hugo Kotterman probeerde de trainersstaf het tij nog te keren. Het lukte echter niet in deze gezapige en rommelige wedstrijd. Oldenzaal pakte de volle winst en liet daardoor KOSC met lege handen en een zuur gevoel achter.
Volgende week zijn de zwart-witte vrij en op 21 oktober volgt de thuiswedstrijd tegen RSC dat uit de eerste drie wedstrijden negen punten haalde. “Voor ons is het een kwestie van uithuilen en opnieuw beginnen en wat dat betreft is RSC een prachtige uitdaging voor ons om deze zure nederlaag om te buigen in een positief resultaat,” benadrukt Fabian Harperink het belang van deze wedstrijd.

Bron: InenOmOotmarsum