Zwaarbevochten, maar verdiende overwinning voor JO15-2

KOSC JO15-2 heeft zijn eerste competitiewedstrijd gewonnen, op ons hoofdveld werd Stevo JO15-2 na een boeiend en spannend voetbalgevecht met 2 – 1 verslagen.
De boys begonnen zeer sterk en overtuigend aan de wedstrijd en in het eerste kwartier waren we dan ook duidelijk de bovenliggende partij. Voetballend waren we sterker, duels werden gewonnen en dit leverde dan ook een paar prima kansen op. Uit één van deze kansen schoot Teun, na een prima actie en assist van vleugelflitser Guus, overtuigend de openingstreffer tegen de touwen. Het team was fanatiek op zoek naar een verdubbeling van de score en dat was gezien het spelbeeld ook verdiend geweest, maar helaas lukte dit dan weer net niet. De gasten knokten zich na een kleine 20 minuten aardig terug in de wedstrijd en via een ongelukkig tegendoelpunt, waar keeper Daan in negatieve zin bij betrokken was, stond het zomaar ineens 1 – 1. Dit was het sein voor de gasten uit Geesteren om nog meer gas te geven en zij kregen dat ook een paar uitstekende kansen om op voorsprong te komen. Gelukkig maakte Daan zijn foutje min of meer weer goed en zorgde er met een paar uitstekende reddingen voor dat we met een 1 – 1 stand de kleedkamers konden gaan opzoeken.
In deze rust aangegeven dat we zeer tevreden waren over het eerste kwartiertje, maar dat we toch wel wat teleurgesteld waren over de terugslag die we vervolgens kregen. We mochten de handen dichtknijpen dat het nog steeds 1 – 1 stond. De gasten hanteerden veelvuldig de lange bal op hun aanvallers en hierdoor kregen ze een paar flinke kansen. Afgesproken dat we mouwen nog even flink moeten opstropen, dat we veel zuiniger moesten zijn in balbezit en dat we niet zoveel gevaarlijk balverlies moesten lijden.
En ik moet eerlijk zeggen, in de tweede helft lukte dit prima. Er werd door beide teams keihard gewerkt en de wedstrijd ging nu dan ook wat meer gelijkop. Voetballend waren we toch wel enigszins de bovenliggende partij, maar dit leverde eigenlijk alleen maar een levensgrote kans voor Mick op, die oog in oog met de keeper jammerlijk faalde. Verder leverde dit helaas geen hele grote kansen meer op. Ook de gasten wisten nog maar één keer echt gevaarlijk te worden en deze mogelijkheid werd opnieuw uitstekend onschadelijk gemaakt door Daan. Ruim vijf minuten voor tijd wist Jorn, na een prima aanval met Teun en opnieuw een keurige assist van Guus, het winnende doelpunt te maken. In de resterende minuten gaf Stevo het een beetje op en kreeg invaller Wout W. nog een tweetal dotten van kansen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien, maar helaas lukte dit dan weer net niet.
Maar goed, vanmorgen een mooie overwinning behaald tegen een toch wel sterke tegenstander. De boys hebben wederom laten zien dat ze SAMEN als TEAM met een flinke dosis strijdlust en de nodige energie, zulke wedstrijden tegen lastige tegenstanders echt winnend kunnen afsluiten. Dit geeft veel vertrouwen voor de komende potjes.

1 – 0 Teun 5e minuut
1 – 1 Speler Stevo 20e minuut