Zwaarbevochten winst KOSC tegen Rood Zwart

De eerste drie punten voor KOSC 1 van het seizoen zijn binnen. Na een spannende pot stond er na ruim 90 minuten 2-1 op het scorebord, maar het had ook zomaar 6-5 kunnen zijn. Beide teams kregen kansen en zeker in de eindfase, met meer ruimte achterin bij Rood Zwart, had het Ootmarsumse elftal de trekker moeten overhalen. Dat gebeurde niet en dus bleef het spannend tot en met de laatste slotseconde.
Na de huldiging door voorzitter Harald Rorink van Fabian Harperink, die vorige week zijn 350e wedstrijd voor het eerste speelde, ging de wedstrijd van start. Twee gemotiveerde teams, die zich niet verstopten en vanaf het begin de aanval zochten. De thuisploeg begon fanatiek, maar ook onrustig en dat leverde het nodige balverlies op. Toch kreeg KOSC in die beginfase twee corners, die echter niet voor gevaar zorgden. Vervolgens was Rood Zwart in de eerste 25 minuten de beter voetballende ploeg. Het Ootmarsumse elftal hanteerde veelal de lange bal om de snelle buitenspitsen Diederik Nijhuis en Jorrit Weierink in stelling te brengen. Rood Zwart kwam combinerend beter uit de verf en creëerde zich een aantal kansen, maar wist deze niet te benutten. KOSC maakte wel een goal. Stijn Brunninkhuis mocht ondanks het vlagsignaal voor buitenspel door en wist op karakteristieke wijze een tegenstander van zich af te schudden door vervolgens de bal overtuigend langs de Rood Zwart goalie te schuiven. Vanaf dat moment werd KOSC wat sterker, maar moest het ook verdedigend een aantal keren alle zeilen bijzetten. Keeper Ralph Muller maakte echter een solide indruk en wist een aantal keren reddend op te treden. Maar ook de thuisploeg kreeg in die eerste helft twee goede kansen, die door Jorrit Weierink en Diederik Nijhuis niet konden worden benut.
In de tweede helft probeerde Rood Zwart de 1-0 achterstand ongedaan te maken. Dat leverde een aantal grote kansen op, maar het Deldense elftal wist het net niet te vinden of zag keeper Ralph Muller als een sta-in-de-weg. Steeds meer en meer nam Rood Zwart meer risico’s en dus kwam er achterin meer ruimte voor de snelle KOSC aanvallers. Het spel golfde wat dat betreft heen en weer en dat leverde aan beide kanten kansrijke situaties op. Uit een corner kwam KOSC op een 2-0 voorsprong. Stijn Bruns en Stijn Brunninkhuis fungeerden als bliksemafleider, waarna de ‘kleinste’ man van het veld, Timo Bonke, met een fraaie kopbal de 2-0 binnen knikte. Niet veel later stond het echter al weer 2-1, nadat Rood Zwart een penalty kreeg. De makkelijk gegeven strafschop, vanwege hands, werd onhoudbaar binnengeschoven door Thomas de Graaf. KOSC had vervolgens ook recht op een strafschop, nadat Wouter Engbers binnen de 16 meter was gevloerd. Opnieuw nam de leidsman zijn eigen beslissing en legde de bal op de rand van het strafschopgebied. De vrije schop leverde niets op. In de laatste tien minuten had met name Stijn Brunninkhuis de wedstrijd kunnen beslissen. Eén keer raakte hij na een fraaie kapbeweging de paal. De volgende kans werd knap voorbereid door Diederik Nijhuis, maar geheel vrijstaand wist de KOSC spits de bal ruim over het doel te werken. Het bleef dus bij deze 2-1 voorsprong. Het Ootmarsumse elftal moest er hard voor werken, maar uiteindelijk bleek deze winst toch wel verdiend al had men de handen vol aan het jonge Rood Zwart. Volgende week wacht Oldenzaal dat net als KOSC vorig jaar gedegradeerd is uit de Derde Klasse. Vorig jaar verloor KOSC twee keer totaal onnodig van deze club en dat wil men dit seizoen heel graag rechttrekken. Op 7 oktober thuis tegen Oldenzaal en uiteraard begint deze wedstrijd om 14.00 uur op sportpark ’n Tooslag.

Bron: InenOmOotmarsum